Hoe is dit initiatief ontstaan?

Vanuit onze co-creatiegroep, waar Vernet, IZZ en een aantal zorgorganisaties deel van uitmaken, is het idee ontstaan om medewerkers die werkstress ervaren te helpen bij het bewaken van hun grenzen.

Tijdens een van onze bijeenkomsten, hebben we dit idee beetgepakt en besloten deze uitdaging niet alleen voor de medewerkers van de betreffende zorgorganisaties beschikbaar te stellen, maar voor alle medewerkers die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het op een positieve manier NEE leren zeggen.

Bekijk hier het filmpje van Ine en Femke van Gelderse Vallei.

Verhalen delen

Vernet heeft in 2016 onderzoek gedaan naar ‘meer eigen regie werknemers’. Dat onderzoek leidde tot de geboorte van het boek ‘Hoe(zo) eigen regie’? Wat een plezier om met werknemers in gesprek te zijn en hun kant van het verhaal te horen. Vernet heeft doorgaans vooral contact met de werkgever en dit uitstapje was daarom heel verfrissend. Het gaf ons nog meer inzichten in wat er speelt binnen de zorg rondom de thema’s verzuim en inzetbaarheid.

Wij vinden het dan ook heel interessant om middels een kleine anonieme vragenlijst (uiteraard niet verplicht!), verhalen op te halen rondom werkstress en NEE zeggen, zodat we deze kennis kunnen delen en bespreekbaar maken.

Nu zeg ik nee vijfdaagse Vernet   Nu zeg ik nee vijfdaagse Stichting IZZ